Fatburner bijwerkingen: Alles wat je moet weten!

Gepubliceerd door Charlotte op

fatburner bijwerkingen

Als je wilt afvallen of droger wilt worden, kun je ervoor kiezen om je lichaam een steuntje in de rug te geven. Een fatburner kan hier namelijk bij helpen, al hangt dit wel van het product af.

Er zijn namelijk genoeg vetverbranders die zonde van je geld zijn, omdat ze helemaal niet bijdragen aan je gewichtsverlies.

Het is bovendien goed om te weten dat sommige fatburners vervelende bijwerkingen met zich meebrengen.

Hierover lees je in dit artikel meer, terwijl we ook aangeven of een fatburner gevaarlijk voor je is of niet. 

Fatburner bijwerkingen en gevaren in het kort

Je kunt wel wat bijwerkingen ervaren als je een fat burner gebruikt. Dit komt natuurlijk door de actieve stoffen in deze supplementen, die direct ook zorgen voor de werking van de fatburner.

Hieronder noemen we hun potentiële bijwerkingen:

  • Hoofdpijn
  • Slapeloosheid
  • Maagklachten
  • Opgejaagd gevoel
  • Misselijkheid
  • Suizende oren
  • Hartkloppingen

Uit ervaringen van gebruikers van fatburners blijkt dat deze bijwerkingen regelmatig terugkomen. Gelukkig vertrekken ze vaak ook weer na een tijdje, zo blijkt uit deze reviews.

Als je deze bijwerkingen ervaart, raden we je dus aan om toch nog even door te zetten. Op een gegeven moment merk je dan dat de klachten weggaan.

Als dit niet het geval is, is het toch beter om te stoppen. De fatburner kan dan namelijk gevaren opleveren en dat moet je uiteraard altijd zien te voorkomen. 

Waardoor ontstaan de bijwerkingen van fatburners?

Dat een fatburner met de nodige bijwerkingen komt, heeft met een paar redenen te maken. Toch komt het vooral door de cafeïne.

Vrijwel alle vetverbranders bevatten dit ingrediënt, wat dan ook belangrijk is voor de werking. Cafeïne draagt namelijk bij aan gewichtsverlies door je eetlust te remmen en je stofwisseling te verhogen. 

Cafeïne is dus een essentiële stof van fatburners, maar resulteert direct ook in bijwerkingen. Dit komt door de hoge dosering van dit ingrediënt.

Kun je niet goed tegen cafeïne doordat je er gevoelig voor bent? Het kan dan beter zijn om een vetverbrander zonder cafeïne te kopen.

De fatburner levert dan meestal minder bijwerkingen op, al resulteert het supplement mogelijk ook in minder vetverlies.

Het is belangrijk om dit ook in gedachten te houden als je een vetverbrander koopt. Je wilt immers wel dat het daadwerkelijk bijdraagt aan gewichtsverlies. 

Is een fatburner gevaarlijk? 

Al met al is een fatburner niet per se gevaarlijk. Dit is vooral het geval als je het supplement op de juiste manier gebruikt.

Als je je houdt aan de aanbevolen doseringen van de fabrikant dan krijg je bovendien waarschijnlijk geen last van de potentiële bijwerkingen van de fatburner.

Overschrijd dus nooit de voorgeschreven dosering, wat altijd op het etiket van de verpakking staat vermeld door het merk. 

Het is daarnaast belangrijk om te weten dat een fatburner ook voor gevaren kan zorgen als je het supplement ’s avonds inneemt.

Dat klinkt misschien vreemd, maar dit komt opnieuw door de cafeïne. Dit stofje zorgt voor een ontzettende energieboost, waar je echt niet op zit te wachten voordat je gaat slapen.

Zorg er daarom voor dat je het supplement ’s ochtends inneemt. Je voorkomt op deze manier dat de fatburner gevaarlijk wordt door het constante slaaptekort. 

Een fatburner kan daarnaast resulteren in gevaren en bijwerkingen als je het supplement te lang gebruikt.

Over het algemeen is het verstandig om deze pillen en poeders in totaal niet langer dan zes weken achter elkaar te gebruiken.

Vervolgens moet je even een pauze nemen van één of twee weken. Vervolgens kun je opnieuw beginnen met een cyclus van zes weken.

Het is alsnog belangrijk om de aanbevolen dosering te hanteren, hierdoor wordt de fatburner hoe dan ook niet gevaarlijk voor je. 

Conclusie

Een fatburner heeft dus meerdere bijwerkingen waar je mogelijk last van krijgt als je dit supplement gebruikt.

Voorbeelden hiervan zijn misselijkheid, hoofdpijn en hartkloppingen. Dit komt vooral door de hoge dosering cafeïne in deze producten.

Toch betekent dit niet per se dat de fatburner gevaarlijk is. De bijwerkingen gaan vaak na een tijdje weer weg.

Blijf je toch last houden? De fatburner kan dan wel gevaren met zich meebrengen, dus het is dan beter om toch te stoppen. Je kunt eventueel ook contact opnemen met een specialist om dit te bespreken.


Categorieën: Informatie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *